2 Dakika Kural için Yangın Kapısı

Wiki Article

Yangın Kapısı Ne İşe Yarar? Yangın Bapsı öncelikle yangın yahut herhangi bir ivedili hatır anında insanların binayı güvenle vazgeçme etmesini sağlar. Hatta yapı içerisinde oluşan esrar ve sıcaklığın hariçya geçmesine mâni olur.

Yangına dayanıklı oda kapıları 1 sayaç ile 2 vakit ortada bir direnç gösterir ve yangının dâhilen kellelamışsa dışarıya, haricen esaslamışsa yürekeriye hareketini engeller. Söndürme ekiplerinin yetişmesini ve yaşama-varlık kaybı riskinin giderilmiş edilmesini esenlar.

Sızdırmaz yangın kapıları: Bu tip yangın bapları, yangın sırasında duman ve alevlerin gayrı alanlara yayılmasını önlemek sinein mutasavvertır. Özel contalar ve kapı pervazları, yangın esnasında esrarın ve alevlerin geçmesini engeller.

23/12/2022Genel Yüksekliği muayyen bir seviyenin üstünde olan yapılar midein yangın merdiveni legal bir zorunluluktur. Yangın merdiveni dirilik kaybının önlenmesi hesabına epey önemli bir konumda bulunmaktadır. Strüktürların temel girişlerinde yahut koridor bölümlerinde yangının yakıcı bir halde meydana gelmesi özellikle şiddetli katlı örgülarda çıkma veya pencerelerden kurtulmak olanaklı olmamaktadır. Bu sebeple yangın merdiveni dirimsel bir öneme mevla olmaktadır. Yeni imar kanunuyla bu arada, sıfır konstrüksiyonlarda arttırılan denetimler ile birlikte yangın merdiveni, yangın çıkışı ve yangın bapsı kriterleri hummalı bir incelemeye yayımcı tutulur. Mimariların iç aksamında mevcut betonarme merdivenlerin dışında, dokumaların haricinde mevcut ve sert kullanılarak üretilen yangın merdivenleri yangında gönül zayiatı evetşanmasının önüne geçmektedir.

üste, yangın kapıları normalde kilitlenmemiş durumda bulunmalı ve kolaylıkla açılabilir olmalıdır.

Kasa üzerindeki fitil yuvasına muvafık erdemli birinci sınıf ısıyla genlesevinçli yangın fitili kullanılmaktadır.

Yangın Bapsı üs amacı insanoğluın ziyan görmeden binadan ayrılarak dışarıya yahut yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.

Bu proje, külliyen yönetmeliğe mütenasip şekilde planlanır. Arkası sıra itfaiye aracı tasdikını alarak imalat kârlemlerine serlıyoruz. Montajını yaparak bulunduğunuz binada henüz kredili bir saha yaratmaya olanak tanılamayoruz. Bizimle hoppadak iletişime geçerek hizmetimizle müteallik detaylı selen alabilirsiniz.

Yangın kapisinda panik bar kolu panik çabucak kapının çabucak açılması yürekin kullanılır. ürkü barlı yangın merdiveni bapsı yardımıyla yangın merdivenine muvasala kolaylaşır. Yangın kapılarının yangına dayanıklılık sınıfları, ekseri A, B ve C olarak sınıflandırılır.

Özel yasa ve yönetmelikle esirgeme şeşna kurallara tam olarak harmoni sağlamak hem maddi hem de tinsel açıdan kulaklıımları arttırır. Tüm aşamalar tamamlandığında müteallik kurumlar aracılığıyla denetimler kuruluşlır. Yangın merdivenleri;

Çift kanatlı yangın kapıları: Bu tip yangın bapları, dü kapı kanadından oluşur ve elan geniş alanlarda kullanılır. Yangına karşı güçlü direnç gösterirler ve yangının öteki alanlara yayılmasını önlemek muhtevain tasarlanmıştır.

Bu kapılar asliye olarak yangın peklik belgeli olan ve yangın peklik belgeli sıfır olmak üzere iki gruba ayrılır.

ürkü bar sebebiyle karınerden autarı çıkmak isteyenler yalnızca kapının Yangın Çıkış Kapısı eni boyunca uzanan bu kilidi aşağı sahih iterek kapıyı harisabilirler. Bu sayede çok amelî ve hızlı bir şekilde acil çıkış konstrüksiyonlabilir.

TSE belgesi zorunluluğu aranmayan kapılar, ehven yangın çıkış bapsı olarak tercih edilebilir.

Report this wiki page